Jak pięknie udekorować ciasta i babeczki? Skorzystaj z naszego doświadczenia i praktycznych porad, którymi z radością się z Tobą dzielimy. Poniżej znajdziesz wskazówki jak stworzyć dekoracje za pomocą lukru, pisaków czy masy śmietanowej. Każdy znajdzie coś dla siebie!
Pamiętaj, aby kremy, masy lukry i bitą śmietanę zawsze nakładać na wystudzone babeczki.
Babeczki z kremem lub bitą śmietaną dekoruj posypkami, pisakami i innymi dekoracjami tuż przed podaniem.
Aby dekoracje dobrze trzymały się lukru, należy je wysypać na lukier przed jego zastygnięciem.
Aby rozpocząć zabawę z dekorowaniem pisakami upewnij się, że polewa lub lukier już zastygły.
Pisaki po zastygnięciu mogą być nadal plastyczne, dlatego nie ustawiaj udekorowanych babeczek jedna na drugiej.
Babeczki dekoruj pisakami tuż przed podaniem.
Zastygający lukier staje się plastyczny (zachowuje się podobnie jak masa marcepanowa) i można z niego uformować różne kształty będące elementami dekoracji.
Do pokrycia 12 babeczek równą warstwą lukru potrzebujesz 2 opakowań Lukru.
Barwniki spożywcze w żelu Dr. Oetkera idealnie łączą się z masą śmietanową.
Barwniki można ze sobą mieszać uzyskując więcej unikalnych kolorów.
W zależności od ilości dodanego barwnika można uzyskać różne odcienie koloru.
Babeczek pokrytych lukrem nie należy przechowywać w lodówce, ponieważ lukier staje się matowy kruchy.
Babeczki z masą śmietanową można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.
Jeżeli nie mamy szprycy do wyciskania kremu, możemy użyć woreczka foliowego z uciętym narożnikiem.
Aby bita śmietana dłużej utrzymała właściwą konsystencję, podczas ubijania należy dodać do niej Śmietan-fix Dr. Oetkera.
Przepyszne i urocze babeczki na święta. Z kremem, z masą, z dekoracjami, wszystkie smakują słodko i wyśmienicie.
Przepyszne i urocze babeczki na Święta. Z kremem, z masą, z dekoracjami, wszystkie smakują słodko i wyśmienicie. Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz jak łatwo możesz przygotować efektowne babeczki na Twój świąteczny stół.
Przepyszne babeczki na każdą okazję. Z kremem, z masą, z owocami, wszystkie smakują wyśmienicie.
Pojęcie Cupcakes rozumiemy, jako małe, okrągłe babeczki w specjalnych foremkach. Istnieje wiele wariacji wśród babeczek – słodkie, kolorowe, pikantne, orzechowe, czekoladowe, owocowe – wszystkie mają coś wspólnego: są przepyszne.
Babeczki mogą być przyrządzane w niezliczonych wariantach. Dzieci uwielbiają babeczki na słodko jak np. babeczki motylkowe lub babeczki krecika z margaretkami. Upiecz babeczki wspólnie ze swoimi dziećmi – sprawi to im z pewnością wiele frajdy. Do dekoracji możesz wykorzystać posypki, lukry, dekoracje z czekolady i opłatka Dr. Oetkera.
W Europie przepisy na babeczki są znane przede wszystkim ze Stanów Zjednoczonych. Całe rodziny pieką chętnie te małe wypieki z pyszną zawartością i różnorodnymi słodkimi posypkami i dekoracjami. Aby babeczki uzyskały swój kształt amerykanie najczęściej przygotowują je na bazie ciasta babkowego. W Anglii natomiast pod hasłem babeczek „mufinek” kryje się ciasto drożdżowe, które jest alternatywą dla tostów jedzonych na śniadanie. Dr. Oetker życzy wiele zabawy podczas pieczenia babeczek. Smacznego!