Zmiksuj wszystkie składniki na naleśniki, by dokładnie się połączyły. Smaż naleśniki na rozgrzanej, posmarowanej olejem patelni.
Twaróg dokładnie utrzyj mikserem, aby był bardziej kremowy (również po to, aby nie zrobiły się grudki w masie), po czym dodaj do niego serek homogenizowany, cukier, cukier wanilinowy oraz 1 łyżkę budyniu. Całość dokładnie wymieszaj.
Jajko wbij do miski i wymieszaj widelcem, dodaj śmietankę, cukier oraz 2 łyżki budyniu. Całość dokładnie wymieszaj.
Na usmażone naleśniki nakładaj po 1 łyżce serowej masy i zawijaj w ruloniki. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość zalej śmietankową masą.
Naczynie z naleśnikami włóż do piekarnika i piecz, aż śmietana zgęstnieje i ładnie się zapiecze.
Czas pieczenia: ok. 40 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przed podaniem naleśniki polej sosem czekoladowym.
Przepisy
Desery
Desery