Rozpuść i ostudź masło. Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania ciasta czekoladowego wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzone masło i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. Blachę o wym. 25 x 35 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
Blachę umieść w piekarniku.
Czas pieczenia: ok. 40 - 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie na 2 blaty.
Schłodzoną śmietankę 30% tł. ubij mikserem. Tuż przed końcem ubijania, dodaj masę śmietanową i delikatnie wymieszaj za pomocą miksera. 1/3 masy odłóż do dekoracji. Pozostałą masę rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta.
Gotowe polewy rozpuść w garnku z dodatkiem śmietanki min. 12% tł., wymieszaj, lekko przestudź i polej nią wierzch wuzetki. Ciasto pokrój na kawałki. Pozostałą masą wykonaj rozetki na każdym kawałku ciasta.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki