Piekarnik nastaw na temp. 180˚C. Zawartość opakowań wsyp do miski, dodaj jajka, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie masę przełóż do prostokątnej blaszki o wym. 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu ciasto wystudź i przekrój na dwie części.
Schłodzoną śmietankę ubij krótko mikserem. Śmietan-fix wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, wsyp do śmietany i ubij na sztywno.
Dolny blat ciasta nasącz ponczem. Rozsmaruj 2/3 ubitej śmietany. Nałóż drugi blat ciasta i nasącz ponczem.
Wierzch ciasta polej polewą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Ciasto pokrój na porcje. Każdą z nich za pomocą szprycki udekoruj śmietanowymi rozetkami i ozdób kandyzowanymi wiśniami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki