Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i wodę. Całość mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę, do uzyskania gładkiej konsystencji. Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekoladowych. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Babeczki posyp równomiernie pozostałymi płatkami.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wystudź.
Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania zawartość opakowania masy śmietanowej wsyp do śmietany i delikatnie wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Masę podziel na trzy części. Do pierwszej dodaj pół łyżeczki czerwonego barwnika i wymieszaj. Do drugiej dodaj ¼ łyżeczki czerwonego barwnika i wymieszaj. Trzecią część pozostaw białą. Masę białą przełóż do szprycy z otworem zakończonym małą gwiazdką i wyciskaj małe wieżyczki jedna obok drugiej, tworząc pierwszą warstwę ombre. W ten sposób udekoruj wszystkie babeczki. Następnie do tej samej szprycy przełóż masę jasnoróżową i wyciskaj małe wieżyczki jedna obok drugiej na warstwie białej, udekoruj w ten sposób wszystkie babeczki. Następnie do tej samej szprycy przełóż masę ciemnoróżową i wyciskaj małe wieżyczki jedna obok drugiej na warstwie jasnoróżowej, udekoruj w ten sposób wszystkie babeczki. Możesz także warstwy nakładać odwrotnie czyli najpierw cienmoróżową na dole, następnie jasnoróżową w środku i białą na górze.
Babeczki udekoruj posypką przed podaniem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki