Okrągłą formę o śr. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia a boki posmaruj cienko masłem. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.
Herbatniki zmiksuj razem z kakao na piasek, a następnie dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj. Wyłóż masę na dno formy, równomiernie rozprowadź i dociśnij aby utworzyć spód. Wstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Wszystkie składniki na masę serową poza skrobią zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec dodaj przesianą przez sitko skrobię i zmiksuj krótko.
Masę serową wyłóż do formy na wcześniej przygotowany spód i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz przez 50 minut. Po upieczeniu pozostaw w uchylonym piekarniku do wystudzenia.
Czas pieczenia: 50 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Jagody podgrzej w rondelku razem z cukrem, wodą i sokiem z cytryny.
Skrobię wymieszaj z w niewielkiej ilości zimnej wody i dodaj do gorących jagód. Zagotuj krótko do zgęstnienia.
Żelatynę namocz przez 5 min w zimnej wodzie, odsącz i wymieszaj z jeszcze gorącymi jagodami.
Przestudź i wyłóż na wystudzony sernik. Schłodź całość przez około 2-3 h.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki