Wszystkie składniki na ciasto zagnieć szybko na jednolitą konsystencję. Podziel na dwie części, każdą zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na ok 1 h. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Prostokątną formę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Schłodzoną jedną kulę ciasta zetrzyj na tarce na grubych oczkach, aby przykryło całe dno, lekko dociśnij.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój w kostkę. Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i wyskrob ziarenka. Wszystkie składniki na masę serową razem z ziarenkami wanilii umieść w misie i zmiksuj krótko na jednolitą konsystencję. Na podpieczony spód wyłóż równomiernie kawałki brzoskwiń, a następnie masę serową.
Białka ubij z cukrem na sztywną, lśniącą pianę. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i wyłóż mniejszymi porcjami na masę serową, rozprowadź delikatnie łyżką. Na wierzch zetrzyj pozostałą warstwę ciasta.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu przestudź w uchylonym piekarniku, a następnie wyjmij i pozostaw na kratce do całkowitego wystudzenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki