Flag

Waniliowy krem bawarski z musem porzeczkowym

12 porcji
Średni
40 min
Delikatny, puszysty i lekki krem z dodatkiem Pasty waniliowej Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii. Idealny na podwieczorek.
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Krem bawarski można przygotować także z musem z innych owoców sezonowych.

Krem bawarski możesz przygotować również bezpośrednio na paterze, wystarczy ustawić na niej sam rant od formy.

Zamiast Pasty waniliowej Intense możesz użyć zamiennie Ekstraktu naturalnego z wanilii Bourbon lub Cukru z wanilią Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów