Maliny mrożone chwilę pogotuj z cukrem, a następnie zblenduj na gładką masę. Przetrzyj przez sitko na gładki mus. Żelatynę namocz w zimnej wodzie przez 5 minut, po tym czasie odciśnij i rozpuść, podgrzewając ją w rondelku. Rozpuszczoną żelatynę połącz z malinami, dokładnie wymieszaj. Mus malinowy wylej na dno pucharków i wstaw do lodówki.
Wanilię natnij wzdłuż i łyżeczką wybierz ziarenka, dodaj do śmietanki.
Śmietankę ubij z cukrem pudrem. Do gęstniejącej śmietanki dodaj mascarpone i ubijaj mikserem do gładkości. Masę wyłóż na sztywniejący mus malinowy i schłodź jeszcze 2h w lodówce.
Udekoruj świeżymi malinami i jagodami oraz listkami mięty.
Przepisy
Desery
Desery
Desery