Mąkę pszenną przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, cukier wanilinowy, żółtka, masło i migdały. Wszystkie składniki zagnieć do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 1 h.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.
Z ciasta zrób wałeczki o grubości ołówka, a następnie pokrój je na 5-6 centymetrowe kawałki. Końcówki wałeczków zroluj i zawijaj w kształt podkówek.
Ciastka ułóż na blachę i wstaw do piekarnika. Piecz do zrumienienia się ciastek.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone rożki oprósz cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki