Wszystkie składniki do spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na na spód i brzegi formy do tarty o śr. 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do schłodzenia na ok. 30 minut.
Schłodzone ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.
Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder. Krem przełóż na upieczony spód.
Płatki migdałów upraż na suchej patelni tak, aby się przyrumieniły i wystudź. Ciasto udekoruj płatkami oraz owocami. Na koniec tartę oprósz cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki