Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie zawiń ciasto w folię spożywczą i wstaw do lodówki do schłodzenia na ok. 30 minut. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2-3 mm i powycinaj z niego serduszka. Ciasteczka rozdziel na dwie partie. Przy pomocy malutkiej foremki w jednej partii serduszek wytnij mniejsze serduszka. Następnie poukładaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze z wyposażenia piekarnika.
Ciastka wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 10 - 13 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wystudzone ciasteczka bez dziurki posmaruj dżemem i przykryj ciasteczkami z dziurką. Na koniec oprósz cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki