Dno formy o wym. 38 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Zagotuj 900 ml wody. Do 3 naczyń odmierz po 300 ml i wsyp galaretki sm. guma balonowa, sm. agrestowy i sm. cytrynowy. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej galaretki do kwadratowych lub prostokątnych form (najlepiej szklanych), wystudź i odstaw do lodówki do stężenia. Galaretki pokrój w niewielkie kostki.
Zagotuj 300 ml wody. Wsyp Galaretki Krystaliczne, mieszaj do całkowitego rozpuszczenia i odstaw do wystudzenia. Jogurt zmiksuj z mascarpone
i cukrem pudrem, powoli dodając płynną galaretkę. Dodaj pokrojone w kostkę kolorowe galaretki.
Dno formy wyłóż waflami, docinając je do wielkości blaszki. Wylej masę jogurtową
i przykryj waflami. Odstaw do całkowitego stężenia. Gorącym nożem pokrój ciasto
na kwadraty 10 x 10 cm, a każdy kwadrat przekrój na dwa trójkąty.
Przepisy
Desery
Desery
Desery