Na blasze do pieczenia ustaw 24 foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj wodę i olej. Całość wymieszaj mikserem do dokładnego połączenia składników. Odsyp 1 łyżeczkę kropelek czekolady. Pozostałe dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach i posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
Babeczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Mleko, truskawki (umyte i odszypułkowane), śmietankę i cukier puder umieść w misie blendera i dokładnie zblenduj. Wstaw do lodówki.
Do miski wsyp perełki. Lukier rozpuść w kąpieli wodnej. Delikatnie zanurzaj w lukrze brzegi szklanek, a następnie delikatnie zagłębiaj je w posypce, aby perełki dobrze się przyczepiły. Szklanki, w których będzie serwowany koktajl wstaw do lodówki. Pozostałym lukrem udekoruj babeczki i posyp je perełkami cukrowymi.
Koktajl przelej do szklanek. Śmietankę ubij z łyżeczką cukru pudru. Przełóż ją do szprycy i wyciśnij na koktajl. W ubitą śmietankę delikatnie włóż babeczkę.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki