Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieć do uzyskania jednolitej konsystencji, uformuj kulkę. Zawiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3 mm i wycinaj szklanką koła (nieco większe niż foremki). Foremki wylep ciastem i wstaw ponownie do lodówki na 30 minut.
Babeczki wstaw do piekarnika i piecz na jasnozłoty kolor.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu jeszcze ciepłe tartaletki wyjmij z foremek.
500 ml mocno schłodzonej śmietanki ubij mikserem, pod koniec dodaj zawartość opakowania masy i delikatnie wymieszaj na najmniejszych obrotach. Masę przełóż do worka z karbowaną końcówką i napełnij nią babeczki. Babeczki udekoruj świeżymi truskawkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki