Jajka, cukier i cukier wanilinowy ubij na puszystą masę. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj posypkę. Po dokładnym wymieszaniu ciasta, dodaj ocet, wymieszaj. Ciasto przełóż do formy o śr. 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Schłodzoną śmietankę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej. Całość delikatnie wymieszaj na najmniejszych obrotach. Przestudzony biszkopt przekrój tak, by otrzymać trzy blaty. Każdy z blatów przełóż masą. Wierzch i boki tortu również.
Tort udekoruj żelkami, perełkami cukrowymi oraz malinami. Tort odstaw do schłodzenia w lodówce.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki