Do miski wsyp zawartość opakowania biszkoptu, dodaj jajka i wodę. Miksuj na najwyższych obrotach około 5 minut, do uzyskania puszystej masy.
Ciasto przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.
Czas pieczenia: 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Piecz na złoty kolor, wystudź i przekrój w poprzek na pół. Jeśli wierzch się zrobi wypukły, możesz go ściąć na płasko.
Galaretki rozpuść w 800 ml wrzącej wody i odstaw do wystygnięcia.
Czas chłodzenia: ok. 30 - 45 min.
Do miseczki przelej wyciśnięty sok z cytryny, wodę i cukier puder. Całość wymieszaj. Ponczem nasącz przekrojony biszkopt.
Tężejącą galaretkę wylej na blat biszkoptu, umieszczony w tortownicy. Przykryj wierzchnim blatem (przed wylaniem galaretki na biszkopt, możesz umieścić na nim owoce). Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Czas chłodzenia: 180 min.
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej. Całość delikatnie wymieszaj na najmniejszych obrotach.
Tort wyjmij z tortownicy na paterę i posmaruj masą śmietanową boki i wierzch ciasta. Wierzch udekoruj mieszanymi owocami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki