Masło, aromat, cukier puder i jajka ubić na pianę. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem do pieczenia, wymieszać z masą. Dodać jogurt. Ciasto wyłożyć do tortownicy o śr. 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Łyżką wygładzić powierzchnię.
Ciasto wstawić na dolną półkę piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wystudzone ciasto przekroić ostrym nożem poziomo jeden raz. Górną część pokruszyć.
Schłodzoną śmietankę ubić ze śmietan-fixem. Serki homogenizowane wymieszać z dżemem, ubitą śmietaną oraz pokruszonym ciastem. Masę nałożyć na spód ciasta w formie kopuły.
Polewę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie odciąć róg opakowania i oblać ciasto. Na wierzchu ułożyć cząstki truskawek i orzechy.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki