Białka z cukrem ubij na pianę, następnie połącz wodę, olej i żółtka, zmieszaj ze sobą masy jajeczne. Następnie do masy z jajek dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszaj do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto wylej do tortownicy o śr. 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Śmietankę mocno schłodź i ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj Śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem.
Wystudzony biszkopt przekrój na połowę, przełóż przygotowana masą śmietankową.
Polewę z białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Wierzch tortu polej polewą. Pisakami cukrowymi wykonaj ozdobny napis oraz na wierzchu tortu ułóż dekoracje z czekolady.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki