Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na gładką masę. Następnie, miksując, kolejno dodaj żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Po połączeniu się składników i uzyskaniu gładkiej, puszystej masy ciasto podziel na połowę. Pierwszą połowę przełóż do tortownicy.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier puder. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i nałóż drugą część ciasta, wyrównaj, po czym na wierzch nałóż ubitą pianę.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty. Następnie dodaj ubitą śmietankę i wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Do masy dodaj mandarynki i delikatnie wymieszaj łyżką.
Do tortownicy włóż pierwszą część ciasta i nasącz syropem z mandarynek. Na ciasto nałóż gotową masę sernikową. Na masę wyłóż drugą część ciasta z bezą. Odstaw do lodówki do stężenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki