Formę w kształcie serca do pieczenia ciasta nasmarować masłem i wysypać bułką tartą.
W misce wymieszać suche składniki - mąkę, kakao i proszek do pieczenia. W misce utrzeć masło na puch. Dodać cukier i cukier wanilinowy - utrzeć razem z masłem do białości. Następnie dodawać kolejno jajka dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na koniec dodać suche składniki i wymieszać na jednolite ciasto. Gotową masę przelać do foremki.
Formę wstawić do piekarnika. Piec do suchego patyczka.
Czas pieczenia: ok. 40 - 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Gotowe ciasto odstawić do wystygnięcia.
W dużej misce ubić na sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Pod koniec ubijania dodać Masę śmietanową o smaku malinowym i delikatnie wymieszać na najniższych obrotach.
Ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty i nasączyć ponczem. Dolny blat posmarować warstwą kremu, przykryć drugim blatem. Resztą kremu posmarować wierzch i boki ciasta. Na krawędzi czekoladowego serca ułożyć maliny, a pośrodku napis „KOCHAM CIĘ!" z Literek i cyferek z czekolady. Całość udekorować świeżymi listkami mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki