Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i gorącą wodą. Białka ubij na sztywno, obie masy połącz, wymieszaj z przesianymi mąkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłóż do formy.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Wystudzone ciasto przekrój na dwie części.
Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. Zawartość opakowania sernika wsyp do mleka i miksuj przez 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodaj jogurt i miksuj jeszcze przez 2 minuty. Na dolną część biszkoptu nałóż przygotowaną masę, rozsmaruj, przykryj drugą częścią ciasta. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem i kawą cappuccino. Wierzch i boki tortu posmaruj masą.
Wierzch tortu posyp startą czekoladą, a boki udekoruj dekoracjami z czekolady.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki