Do gorącej wody dodaj amaretto i kawę. Odstaw do wystygnięcia.
Zagotuj wodę i odmierz 250 ml. Zawartość torebki z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia. Śmietankę i mascarpone umieść w misie miksera. Za pomocą miksera ubij na sztywny krem. Stopniowo dodawaj przestudzoną galaretkę, krótko miksując.
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój w plastry. Biszkopty namaczaj w kawie i układaj równo na dnie formy. Na biszkopty wyłóż połowę masy i równo ją rozsmaruj. Następnie na masie ułóż pokrojone w plasterki truskawki. Na truskawkach ułóż drugą część nasączonych w kawie biszkoptów, a na nie pozostałą masę. Wyrównaj wierzch ciasta i wstaw do lodówki na około 3 godziny. Przed podaniem posyp ciasto kakao i udekoruj truskawkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki