Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj pokrojone w kostkę zimne masło, żółtka i wodę. Szybko zagnieć, uformuj w kulę i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Schłodzone ciasto rozwałkuj na lekko oprószonym mąką blacie. Tartaletki nakłuj widelcem i włóż do zamrażarki na 20 minut.
Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C i piecz zmrożone tartaletki do zrumienienia ciasta.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone tartaletki pozostaw do wystudzenia.
Cukier puder wymieszaj z cukrem wanilinowym i ze śmietan fixem. Śmietankę przełóż do miski i ubij krótko mikserem. Następnie dodaj cukier puder wymieszany ze śmietan fixem i ubijaj do uzyskania pożądanej konsystencji. Przełóż śmietanę do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i wyciśnij krem na spód tartaletek. Na środku wyciśnij większą ilość kremu, dookoła której ułożysz truskawki.
Truskawki umyj i usuń szypułki. Zetnij część od szypułki na prosto, żeby ułożyć truskawki na kremie. Ułóż truskawki dookoła kremu. Jeżeli masz duże truskawki, możesz przeciąć je wzdłuż.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki