Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto podziel na dwie części (patrz Porada).
Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę do tarty o śr. 24 cm wysmaruj masłem i wyłóż ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 minut do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoty kolor.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia.
Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 - 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki