Wszystkie składniki na ciasto kruche zagnieć na jednolitą masę, owiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez ok. 30-40 min.
Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Formę do tarty o śr. 23 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Schłodzone ciasto rozwałkuj ponad wielkość formy. Ciasto przełóż do formy, a następnie wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C
Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder. Krem przełóż na upieczony spód.
We wrzątku rozpuść glazurę i cukier do połączenia składników i odstaw w temp. pokojowej na 15-17 min. Udekoruj tartę owocami i rozłóż na nich przygotowaną wcześniej glazurę. Wstaw do lodówki na 15 min.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki