Wszystkie składniki na spód zagnieć szybko na jednolite ciasto. Zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki do chłodzenia na 30 min.
W międzyczasie nagrzej piekarnik do temp. 190°C.
Schłodzonym ciastem wyłóż formę do tarty o śr. 26 cm. Nakłuj je widelcem.
Ciasto wstaw do zamrażarki do schłodzenia na ok. 20 min.
Schłodzoną tartę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz do zrumienienia.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C
Po upieczeniu wyciągnij z piekarnika i odstaw do przestudzenia.
Odlej 200 ml mleka i wymieszaj z budyniem. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany wcześniej budyń i zagotuj do zgęstnienia ciągle mieszając.
Ugotowany budyń przełóż do miseczki, przykryj folią spożywczą tak aby dotykała budyniu i odstaw do wystudzenia.
Miękkie masło utrzyj na jasną masę, a następnie dodawaj stopniowo budyń stale miksując aż powstanie jednolity krem.
Gotowy krem wyłóż na tarcie.
Na wierzch wyłóż umyte i osuszone wcześniej owoce.
Do głębokiej miseczki wlej 250 ml wrzątku, wsyp zawartość opakowania glazury oraz cukier i intensywnie mieszaj przez ok. 1 - 2 min. Odstaw na 15 - 17 min do przestudzenia w temp. pokojowej.
Gdy glazura przestygnie i zacznie nabierać żelowej konsystencji, nakładaj ją łyżką na owoce. Wstaw do lodówki do schłodzenia, na ok.15 min.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki