Formę do tarty o śr. 24 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło, jajko, orzechy i kakao. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta i włóż do zamrażalnika na ok. 30 min.
Schłodzone ciasto wyłóż do formy i wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu ciasto odstaw do wystudzenia.
Śmietankę przelej do garnuszka, podgrzej do wrzenia. Dodaj kawałki czekolady mlecznej i deserowej. Poczekaj kilka minut, aż czekolada się rotopi i wymieszaj do połączenia się składników.
Wystudzoną tartę posmaruj dość grubą warstwą masła orzechowego i posyp połową porcji orzeszków ziemnych, zalej czekoladowym kremem. Wierzch tarty posyp pozostałą częścią orzeszków i wstaw do lodówki na 2 h do całkowitego zastygnięcia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki