Wszystkie składniki na czekoladowy spód zagnieć na jednolite ciasto, zawiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez ok. 30 - 40 minut.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty o śr. 24 cm. Ciasto nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 - 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C
Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i wystudź.
Z 250 ml zimnego mleka odlej 100 ml i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając cukier. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. Gotowy budyń przełóż do salaterki i wystudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na jasną masę, a następnie dodawaj stopniowo budyń i miksuj krótko do połączenia składników.
Gotowy krem wyłóż równomiernie na tarcie i udekoruj świeżymi owocami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki