Wszystkie składniki na ciasto kruche zagnieć na jednolitą masę, owiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez ok. 30-40 min.
Piekarnik nagrzej do temp. 190°C. Formę do tarty o śr. 23 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Schłodzone ciasto rozwałkuj ponad wielkość formy. Ciasto przełóż do formy, a następnie wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 190 °C
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Pod koniec dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej o smaku borówkowym. Całość delikatnie wymieszaj na najmniejszych obrotach. Rozprowadź masę równą warstwą na spodzie upieczonej i wystudzonej tarty.
We wrzątku rozpuść glazurę i cukier do połączenia składników i odstaw w temp. pokojowej na 15-17 min.
Wnętrze tarty wypełnij borówkami. Na owoce nałóż przygotowaną glazurę.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki