Nagrzej piekarnik do temp. 170°C. Formę o wym. 24 x 37 cm wyłóż papierem do pieczenia.
W misie miksera utrzyj całe jajka razem z cukrem do momentu kiedy będą przypominać puszystą, gładką masę (ok. 15-20 minut).
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
Zmniejsz obroty miksera i cały czas ubijając dodawaj cienką strużką olej. Kiedy powstanie jednolita masa, delikatnie dodaj do niej przesianą mąkę z proszkiem.
Ciasto wylej na przygotowaną wcześniej formę. Umyte i osuszone truskawki pokrój na ćwiartki i wyłóż na ciasto, lekko dociskając.
Piecz do suchego patyczka. Przed podaniem ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.
Czas pieczenia: ok. 35 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki