Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki pokrusz na piasek. Miękkie masło wymieszaj z ciasteczkami i przyprawą korzenną. Masę ciasteczkową przełóż na dno tortownicy, dociśnij i wyrównaj łyżką.
Piecz w nagrzanym do temp. 180°C przez ok. 10 minut.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Twaróg i serek mascarpone przełóż do miski i zmiksuj z cukrem i cukrem z wanilią. Dodaj jajka ze szczyptą soli i na końcu budyń. Zmiksuj krótko do połączenia się składników. Masę przelej na upieczony spód. Piecz w nagrzanym do temp. 160°C przez ok. 75 minut.
Upieczony sernik odstaw do wystudzenia.
Czas pieczenia: ok. 75 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
W rondelku na małym ogniu rozpuść 75 g masła z 2 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników.
Gotową polewą udekoruj wierzch sernika, rozsmaruj równomiernie łyżką.
Wierzch udekoruj posypką. Odstaw do zastygnięcia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki