Mieszankę wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: 1 jajko, 125 ml mleka, 3 łyżki oleju (wszystkie w temp. pokojowej). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą do dokładnego połączenia składników.
Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię (bez dodatkowego tłuszczu) nakładaj ciasto formując pancakes. Smaż na średniej mocy / ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną).
Na rozgrzaną patelnię nakładaj ciasto małą łyżeczką, tworząc mini Pancakes. Nie odchodź zbyt daleko, żeby zdążyć obrócić je na drugą stronę – takie mini Pancakes będą smażyły się szybciej. Przygotuj patyczki do szaszłyków i układaj naprzemiennie mini Pancakes i ulubione dodatki, np. maliny i plasterki bananów. Smacznego!
Przepisy
Desery
Desery
Desery