Zawartość opakowania biszkoptu wsypać do miski, dodać jajka i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylać na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką, o wym. 40 x 30 cm.
Blachę wstawić do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Zimny biszkopt nasączyć ponczem przygotowanym z 1 szkl. wody, soku z cytryny i 3 łyżek cukru.
Rabarbar umyć, usunąć skórkę, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do garnka. Podlać 200 ml wody, dodać 5 łyżek cukru. Ugotować gęstą masę, odstawić do wystudzenia, a następnie rozsmarować ją na biszkopcie.
Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka. Wsypać zawartość opakowania sernika i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać 2 serki i miksować przez 1 min. Masę sernikową rozsmarować na ugotowanym rabarbarze.
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, ułożyć na serniku lekko wciskając do środka. Z cukru pudru i łyżeczki mleka utrzeć gęsty lukier. Na każdą truskawkę wycisnąć szprycką po 2 krople białego lukru, gdy stężeje wycisnąć na nie krople z polewy (oczy truskawek).
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki