Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C. Czekoladę z masłem rozpuść w garnku na małym ogniu. Przestudź i wymieszaj z cukrem i jajkami. Masę rozłóż równomiernie w tortownicy.
Twaróg, serek mascarpone, jajka, cukier i budyń wymieszaj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę serową przełóż delikatnie na masę czekoladową. Na górze rozłóż konfiturę wiśniową i za pomocą widelca utwórz nieregularne wzory.
Ciasto włóż do piekarnika i piecz do zrumienienia.
Czas pieczenia: ok. 60 - 65 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim ciasto do ostudzenia, a następnie przełóż je do lodówki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki