Piekarnik nagrzej do temp. 170°C. Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść w garnuszku. Dodaj połamane czekolady i dokładnie wymieszaj. Lekko przestudź i dodaj jajka i cukier. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao, a następnie dodaj do masy. Szybko wymieszaj tylko do połączenia się składników.
Wszystkie składniki na masę serową umieść w misie miksera i krótko miksuj na niskich obrotach.
Na dnie formy wyłóż brownie, następnie wylej na ciasto gotową masę serową. Możesz patyczkiem przemieszać lekko ciasto, wydobywając brownie na wierzch masy serowej, ale nie jest to konieczne. Wstaw do piekarnika na 40 - 45 minut, aż sernikobrownie będzie ścięte. Wyjmij z piekarnika i wystudź.
Czas pieczenia: 40 - 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonego ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki