Zagnieć wszystkie składniki na ciasto, po czym podziel je na dwie części. Każdą z nich owiń folią spożywczą i wstaw do zamrażalki na pół godziny. Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Brzoskwinie odsącz z soku i pokrój w kostkę.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, następnie dodawaj kolejno jajka miksując dokładnie po każdym dodaniu. Dodaj Sernix i stopniowo twaróg, miksuj do uzyskania jednolitej masy.
Jedną część chłodzonego ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na ciasto wyłóż masą serową, a następnie kawałki brzoskwiń. Ubij pianę z białek, na koniec stopniowo dodawaj cukier, rozłóż ją równomiernie na owocach. Na wierzch zetrzyj drugą warstwę ciasta.
Sernik piecz według wskazówek:
Czas pieczenia: 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki