Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na dnie biszkopty, a następnie nasącz je wystudzoną kawą.
Czekoladę zatrzyj na tartce.
Serki homogenizowane umieść w misie.
Do oddzielnego naczynia przelej schłodzoną śmietankę, zacznij ubijać na sztywno, a pod koniec dodaj cukier puder.
Ubitą śmietankę dodaj do serków i miksuj na najniższych obrotach do połączenia składników.
Do wąskiego, wysokiego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku. Wsyp 1 op. Sposobu na sernik na zimno i miksuj do całkowitego rozpuszczenia. Uzyskaną mieszankę przelej do masy serkowej i zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Dodaj startą czekoladę i wymieszaj.
Całość przelej do tortownicy, wyrównaj masę serkową.
Następnie ułóż biszkopty, posyp je kakao i odstaw do lodówki na około 2 godziny do stężenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki