Spód: Piekarnik nastaw na 180˚C. Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. W rondelku rozpuść masło z czekoladą, wymieszaj i odstaw do ostudzenia.
W misie miksera wymieszaj jajko z cukrem, dodaj czekoladę z masłem, wymieszaj. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, masę wylej do formy.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieść twaróg, śmietankę, jajka, cukier, budyń i ekstrakt z pomarańczy. Wymieszaj krótko do połączenia składników.
Ciasto wstaw do piekarnika. Sernik piecz w kąpieli wodnej.
Czas pieczenia: 90 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C
Odstaw do całkowitego wystudzenia.
Czekoladę rozpuść z masłem, dokładnie wymieszaj. Wylej na całą powierzchnię sernika, udekoruj startą skórką pomarańczy i złotymi perełkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki