Spód tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.
Herbatniki pokrusz w malakserze na drobny piasek. Dodaj miękkie masło i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na spód tortownicy i podpiecz do złotego koloru. Odstaw do wystudzenia.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wszystkie składniki na masę serową umieść w misie miksera. Krótko wymieszaj, tylko do połączenia się składników.
Masę przelej na ciasteczkowy spód.
Sernik pieczemy w kąpieli wodnej – ok. 1,5 litra wrzącej wody wylej do formy z wyposażenia piekarnika i wstaw na samo dno nagrzanego piekarnika. Sernik wstaw na wyższy poziom, ponad wrzącą wodą.
Czas pieczenia: 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Następnie zmniejsz temp. do 120°C. Upieczony sernik zostaw do wystygnięcia, a następnie schłodź w lodówce.
Czas pieczenia: 80 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 120 °C
Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem, polej nią sernik. Udekoruj posiekanymi pistacjami i świeżymi malinami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki