Spód tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż biszkopty.
W misie miksera umieść twaróg, krótko zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. W osobnym naczyniu ubij śmietankę, pod koniec dodaj cukier puder i cukier z wanilią. Ubitą śmietankę dodaj do twarogu i wmieszaj na niskich obrotach.
Zimną wodę i wrzątek wlej do wysokiego, wąskiego naczynia, dodaj opakowanie Sposobu na sernik i miksuj ok. 2 min do całkowitego rozpuszczenia. Mieszankę przelej do masy sernikowej, miksując nieprzerwanie na średnich obrotach.
Masę sernikową przelej do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 2 h do stężenia.
Galaretkę wymieszaj w 400 ml wrzątku, odstaw do ostudzenia. Umyte truskawki przekrój na połówki i ułóż na serniku, zalej wystudzoną galaretką i ponownie odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Cukier puder wymieszaj ze Śmietan-fixem. Śmietankę lekko ubij, dodaj cukier i dalej ubijaj do uzyskania sztywnego kremu. Przełóż krem do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i formuj rozetki. Na każdą rozetkę połóż ćwiartkę truskawki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki