Ciasteczka pokrusz, dodaj masło, zagnieć razem do połączenia się składników. Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i wysyp na nią masę ciasteczkową, którą wyrównaj, a następnie starannie dociśnij łyżką. Tortownicę wstaw do lodówki, aby spód dobrze stężał.
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietany i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach.
Do miski wlej mleko, wsyp masę sernikową i miksuj 4 minuty. Następnie do powstałej masy dodaj ⅓ masy śmietanowej i krótko razem zmiksuj.
Tortownicę wyjmij z lodówki, nałóż do niej połowę masy, a na nią maliny (ok. 150 g) i na owoce drugą część masy sernikowej, którą równo rozsmaruj. Wierzch sernika posmaruj pozostałą masą śmietanową i udekoruj owocami. Sernik wstaw na 1 -2 h do lodówki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki