Zagotuj wodę i odmierz 500 ml wody. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.
Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż biszkoptami.
Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie galaretki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę, aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem ( jeżeli masa jest za rzadka wstaw ją przed wylaniem do formy na 5 min. do lodówki).
Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Gdy masa stężeje wyciągnij sernik z lodówki.
Winogrona umyj i osusz. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim winogrona i zalej je lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki