Każdą galaretkę rozpuść osobno w 300 ml przegotowanej gorącej wody i rozlej do trzech płaskich naczyń. Odstaw do całkowitego stężenia.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Kilka herbatników odłóż do posypania ciasta. Pozostałe przełóż do grubego worka i przy pomocy wałka drobno pokrusz. Wymieszaj z roztopionym masłem i wyłóż równomiernie na dno formy. Odstaw do lodówki na czas przygotowania sernika.
Galaretki rozpuść we wrzątku, wymieszaj do rozpuszczenia się galaretki i odstaw do wystudzenia. Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem, dodaj przesiany cukier puder, wymieszaj. Cały czas mieszając, dodaj wystudzoną galaretkę. Stężone kolorowe galaretki pokrój na kawałki i wmieszaj w masę serową. Odstaw na kilka minut do lodówki, by masa zaczęła tężeć. Tężejącą masę przelej na przygotowany spód, wyrównaj. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem posyp pokruszonymi herbatnikami i udekoruj owocami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki