Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Serek zmiksować z cukrem, następnie dodać ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać. Żelatynę- fix deserową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i od razu dodać ją do masy delikatnie mieszając łyżką. Całość przelać do formy o średnicy 22 cm , a następnie wstawić do lodówki – dno formy można wcześniej wyłożyć dowolnym spodem z herbatników lub biszkoptów.
Świeże owoce przebrać, odszypułkować i umyć (mrożone rozmrozić, przebrać i nie odsączać). Owoce zmiksować blenderem na mus dodając cukier. Drugą Żelatynę-fix deserową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, od razu dodać do owoców i krótko zmiksować wszystko razem do połączenia składników. Uzyskany mus wylać na warstwę serkową i ponownie wstawić całość do lodówki na ok. 2 godz. do stężenia. Przed podaniem sernik można udekorować świeżymi owocami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki