Piekarnik nagrzej do temp. 180°C, okrągłą formę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą wymieszaj i wyłóż masę równomiernie w formie.
Formę ze spodem wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczony spód wyjmij z piekarnika. Piekarnik pozostaw włączony. Zmniejsz temp. do 160°C.
Wszystkie składniki na masę serową oprócz kakao zmiksuj na wolnych obrotach. Odłóż do oddzielnego naczynia 300 g masy, a resztę wylej na podpieczony wcześniej spód. Do odłożonej masy serowej dodaj ciemne oraz czarne kakao i dokładnie wymieszaj. Rozłóż ciemną masę kleksami na masie jasnej i wykałaczką zrób delikatne zygzaki.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 80 - 90 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
Po upieczeniu wystudź sernik w uchylonym piekarniku. Schłodź w lodówce.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki