Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasteczka pokrusz na piasek i wymieszaj z miękkim masłem. Wyłóż na spód formy i wyrównaj łyżką.
Jogurty z cukrem pudrem zmiksuj w misce.
Do oddzielnego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ja na sztywno.
Ubitą śmietankę dodaj do serków i miksuj na najniższych obrotach do połączenia składników.
Do wąskiego, wysokiego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku. Wsyp zawartość opakowania Sposobu na sernik na zimno i miksuj do całkowitego rozpuszczenia. Uzyskaną mieszankę przelej do masy serkowej i zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Dodaj maliny i wymieszaj.
Całość przelej do tortownicy, wyrównaj. Odstaw do lodówki.
Do wrzątku wsyp zawartość opakowania galaretki, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.
Maliny zblenduj i połącz z galaretką. Kiedy galaretka zacznie tężeć, przelej ją na wierzch sernika. Odstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Przed podaniem udekoruj malinami, pokruszonymi ciasteczkami i listkami mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki