Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C. Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło, jajko i 2 łyżki wody. Zagnieć ciasto tak, aby było gładkie. Wylep ciastem dno blaszki.
Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Serek mascarpone przełóż do miski i zmiksuj. Dodaj twaróg, mieszankę do masy serowej oraz przesiany cukier puder. Żółtka oddziel od białek, dodaj do masy i zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy serowej. Na upieczony i przestudzony spód wyłóż świeże maliny. Przelej masę serową i rozprowadź równomiernie.
Blachę z ciastem wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 70 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
Po upieczeniu uchyl lekko drzwiczki piekarnika i pozostaw ciasto do wystudzenia.
Sernik posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki