Tortownicę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180˚C. Zawartość opakowania Kruchego ciasta przesyp do miski, dodaj miękkie masło oraz jajko. Całość dokładnie zagnieć do uzyskania jednolitej masy. Połowę porcji ciasta owiń w folię spożywczą i odłóż do zamrażarki na 30 minut.
Połową porcji ciasta wyłóż spód tortownicy i wstaw do piekarnika. Piecz na złoty kolor.
Czas pieczenia: ok. 16 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Masę kajmakową przełóż do miski i miksując, stopniowo dodawaj twaróg. W osobnej misce utrzyj jajka z cukrem, po czym stopniowo dodawaj masę serowo-kajmakową. Na końcu dodaj sól i budynie, wymieszaj.
Temp. w piekarniku zmniejsz do 170˚C. Masę przelej na podpieczony spód i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz do momentu ścięcia się wierzchniej warstwy sernika. Po tym czasie ostrożnie wyjmij sernik z pieca i zetrzyj na niego drugą porcję kruchego ciasta.
Czas pieczenia: 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz do zrumienienia się ciasta. Przed podaniem oprósz sernik cukrem pudrem.
Czas pieczenia: 50 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki