Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia. Jagody i maliny przebierz i umyj.
Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki przełóż do grubego worka foliowego i za pomocą wałka drobno pokrusz. Dodaj rozpuszczone masło i dobrze wymieszaj. Masą ciasteczkową wyłóż spód tortownicy i dobrze dociśnij. Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie galaretki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Serek połącz z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę, mieszając aż do połączenia się składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Całość dobrze wymieszaj.
Masę przelej na ciasteczkowy spód i odstaw do lodówki na ok. 2-3 h. Gdy masa stężeje wyciągnij sernik z lodówki.
Ułóż na masie owoce i zalej je lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki